Akşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Filiz'den Bayram Mesajı

Akşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal Filiz, Kurban Bayramı münasebetiyle bir tebrik mesajı yayımladı.

Reklam
Reklam

Başkan Filiz mesajında şu ifadelere yer verdi:
Bayramlar; toplumumuzda birlik ve beraberliği pekiştiren, paylaşmayı ve bölüşmeyi artıran müstesna günlerdir. Bu özel bayram günlerinde sevdiklerimizle birlikte, huzur, mutluluk ve yaşam sevinciyle dolu güzel bir bayram geçirmeyi Allah hepimize nasip etsin inşallah.
Basın sektörü olarak yerel basında bu bayrama ve önümüzdeki günlere oldukça sıkıntılı bir süreçte giriyor. Ekonomik sorunlarla mücadele içinde ayakta kalma mücadelesi veren yerel basın, tüm bunların üstüne hükümet tarafından alınan tasarruf tedbirleri genelgesi ile sarsıldı. Bu genelgede ‘basın-yayın giderleri’ altında özel bir başlık açılarak,  kamu kurumlarının ve yerel yönetimlerin gazete abonelikleri ve reklamlarına, tasarruf adı altında sınırlandırmalar getirilmesi, Türk basınının geleceği açısından büyük bir tehdit oluşturmaktadır. Zaten; ekonomik problemler ile boğuşan, artan girdi maliyetleri azalan gelirlerine, bir de basına yönelik tasarruf kararları, yerel basın için büyük bir yıkım olmuştur. 
Demokrasinin, çok sesliliğin kalesi olan yerel basının var olabilmesi, kendini geliştirebilmesi için öncelikle ekonomik yönden güçlü olması gerçeğini bir kez daha hatırlatıp, yerel basına desteklerin ve teşviklerin verilmesi gerektiğini dile getiriyor, Tüm değerli meslektaşlarıma ve değerli hemşehrilerimize bayram tadında bir bayram  diliyorum.

akşehir gazeteciler cemiyeti cemal filiz kurban bayramı