Jandarma'dan uyuşturucu operasyonu

Konya'nın Kadınhanı ve Meram ilçelerinde, jandarma ekiplerin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda kubar esrar, kenevir bitkisi ve sigaraya sarılı esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklandı.

Reklam
Reklam

Konya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kadınhanı ve Meram ilçelerinde suç faaliyetlerinin önlenmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Kadınhanı ilçesinde İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ve Kadınhanı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Atlantı Mahallesi’ndeki bir arazide etrafı branda ile çevrili ve yanında seyyar su deposu bulunan yerden şüphelendi. Brandanın içini incelmeyen ekipler, 15 kök kenevir bitkisi ekili olduğu tespit etti.

Alınan gerekli izinlerin ardından jandarma ekipleri, bölgeye fotokapan kurdu. Şüpheli fotokapan ile belirlendi, S.C. düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Şüphelinin evinde yapılan aramada brandalı alandaki kenevir bitkilerinin toplanarak, ikamet bahçesinde 1.700 gram kubar esrarın kurutulmaya bırakıldığı belirlendi.

Ayrıca ekipler, bahçede ekili vaziyette 57 kök keneviri bitkisi ile kullanıma hazır 3 adet sigaraya sarılı esrar ve kurutulmuş halde 100 gr kubar esrar ele geçirdi.

Gözaltına alınan şüpheli işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheli, tutuklanarak Akşehir Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.



Ayrıca;
Meram ilçesinde jandarma ekipleri S.B. isimli bir kişinin evinin bahçesinde ekili vaziyette 143 adet kenevir bitkisi ele geçirdi.
Şüpheli ifadesinin ardından serbest bırakıldı.