HİNDİSTAN'A MÜBAH OLAN AKŞEHİR'E DEĞİL Mİ ?

DEVRİŞ AHMET ŞAHİN pasazade84@hotmail.com

Geçtiğimiz hafta 65.Uluslararası Nasreddin Hoca Şenlikleri icra edildi. Şenlik sponsorlarına baktığımızda Akşehir’den sadece Büşra Pide ve birkaç firmanın daha reklamını görünce aklıma geçmiş yıllarda Akşehir’den Hindistan’a hizmet götürenler,kütüphane inşa ettirenler ,türbe tamiratı ve mescid tefrişatı yapanlar geldi  .Sahi bu hizmetleri hala yeniliyorlar mı ?  çünkü hayırda devamlılık esastır Dini İslam’da .

Tesadüf diyeceğim ama belki bazı araştırmacı yazarlar kızar diye bu kavramı tevafuk diye ele alacağım çünkü bugün tarihlerden de 15 Temmuz, Hain Fetö örgütünün darbe kalkışmasının 8.yıldönümü.Şimdi diyeceksiniz ki Hindistan’la Fetö’nün ne bağlantısı var .Hindistan’la Fetö’nün ne bağlantısı var onu bilmiyorum ama Hindistan’da 400 bin euroya türbe tamiratı mescid tefrişatı yaptıranların Maklube’nin yoğurduna sponsor olan sütçüler olduğunu hatta 15 Temmuz sonrasında Maklube sofrasında kimlerin oturduğunu bir bir devlet yetkililerine anlattığını benimle beraber tüm kamuoyu da biliyor.

Ama kamuoyunun bilmediği ve merak ettiği şeylerde var mesela bir zamanlar Akşehir Ticaretinin en zirvesinde olan bu Hindistan da türbe tefrişatı yaptıran araştırmacı yazar acaba Akşehir’de herhangi bir okul tefrişatı yaptırdı mı ? Belki  kapanan Reyhan Koleji’ne katkıları vardır onu bilmiyoruz. Yahut Akşehir’de herhangi bir cami mescid ya da hayır kuruluşunun yapımına ya da tadilatına destek oldu mu veya Akşehir’in tanıtımı için bir projeye sponsor oldu mu ? Ben araştırdım ama bulamadım belki bu da iyi bir araştırmacı yazar olmadığımdandır.

Hazır konu 15 Temmuz iken Akşehir’de kapanan Reyhan Kolejınin mütevellisinde kimler vardı ? Akşehir’de Fetö PDY’nin kasasında birikmiş para var mıydı varsa ne oldu ?   Fetö PDY davasında yargılanan  adli makamların üst seviyesindeki hakim savcıların avukatlık yapması ne kadar etik ? Sütçünün yoğurduyla kurulan maklube sofralarındaki dostluklar hala devam ediyor mu bunlar da Akşehir Halkının merak ettiği konular arasında …
İstasyon Haber Gazetesi olarak amacımız kimseyi hedef tahtasına koymak değil amacımız sadece bu şehirde olup bitenleri tüm gerçekliği ile  Akşehir halkı ile paylaşmak tabiki yazdıklarımız zülfüyare dokunabilir çünkü gerçekler her zaman acıdır.Ne diyordu Ziya Paşa ; Bed-asla necâbet mi verir hiç üniforma? Zer-dûz pâlân ursan eşek yine eşekdir.işte bu minvalde …

Önümüzdeki hafta yine çarpıcı konularla Akşehir gündemini meşgul etmeye devam edeceğiz .Bizi takip etmeye devam eden