Cahit Zarifoğlu İlkokulu ve Zarif Öğretmenleri

SEVİL KÖSE sevil.kose.mehmet@hotmail.com

Şairleri hem yaşarken onurlandırmak, hem ölünce anmak Selçukya Kültür Sanat Derneği olarak ilk önceliğimizdir. Bu kapsamda Şair Cahit Zarifoğlu ‘nu kendi adını taşıdığı okulda andık.

Cahit Zarifoğlu İlkokulu ‘nun Müdürü Şükrü Gülmez bey tarafından davet edildik. Selçukya Kültür Sanat Derneği olarak Şair Cahit Zarifoğlu adına yapılan programa katıldık. Şairin adına münhasır hazırlayıp sunduğumuz şiirler, zarif adamı yazmak, okumak, anlamak, anlatmak, dinlemek adına çok güzel bir program oldu. Okul müdürümüz Şükrü Gülmez şairlere, şiirlere ,misafirlerine, eğitime, öğretime,  öğretmenlerine verdiği değer  idarecilik ve eğitime verilen önemi takdire şayandı. Müdür yardımcı  Hayrünisa Dilek hanım bizi gülen yüzü ile karşıladı, programın başından sonuna kadar hep yanımızdaydı. Programı yöneten öğretmenimiz Mediha Ertürk hanımın öğrencilerle birlikte sunumu şahaneydi. Öğrenciler ve öğretmenimiz öyle güzel hazırlanmışlardı ki ,hele o öğrencilerin şiir okumaları, sunumları, pırıl pırıl gözleri görülmeye değerdi.

Selçukya Kültür Sanat Derneği başkanımız  Fatma Şeref Polat, okul şiir etkinliklerini hazırlayan  Kazım Öztürk ve Selçukya Derneği’nin kıymetli  üyeleri, Hasan Ukdem , Ahmet Üresin, Ahmet İnci , Nesrin Erkan Sabuncu, Özlem Maria Zafer , Leyla Çeşmeci ,Tayyip Sağ , Sengül Sağ, Adnan Arı ,Naci İdil  ve ben Sevil Köse şiirlerimizi okuduk. Cahit Zarifoğlu Okulu’nda Anasınıfı öğretmeni olan kızım Hanife Özdemir, torunum Tuğşad Kağan Özdemir  bizi sevinçle karşıladılar. Programı Torunum Tuğşad ile birlikte sunduk. Program bitince elimden tutup kendi sınıfına götürdü , öğretmeni Hacer Solmaz Demirel ile tanıştırdı ,sınıfta şiirler okuduk. Öğrencilerden biri ‘’ Ben şair olmak istiyorum, zor mudur, şair nasıl olunur ‘’ Diye sordu. Hiç zor olmadığını şiiri seviyorsan şair olabilirsin ama önce okumalısın, sonra yazmalısın dedim. Geleceğin teminatı çocuklarımız şiiri sevsin inşallah. Programımız bir şiirle başladı, hep birlikte Mehmet Akif Ersoy ‘un yazdığı İstiklal Marşımızı okuduk, işte şiiri sevmek için en güzel başlangıç ve en güzel neden, dedim.

Cahit Zarifoğlu’ nu anmak, şairin hayatını, eserlerini okumak, gelecek nesile şairi ve şiirleri aktarmak çok onur vericiydi bizim için. Cahit Zarifoğlu ‘nun annesinin ocağının kara taşlarına işaret koyduğu gibi, bizlerde şairin şiirlerini Cahit Zarifoğlu okul öğrencilerine şiirlerini işaret koyduk. İşaret Çocuğu ,işaretini bizlere şiirle  koymuş,tam yerine tekrar işaretledik.

‘’HERKES KENDİ İŞİNE DEĞİL,HERKES KENDİ İÇİNE BAKSIN ‘’ Diyen şair Cahit Zarifoğlu ,işaret çocuğu olmanın hakkını vererek, bizleri kendi içimize davet ediyor. İnsan kendini iç yürüyüşleri ile tamamlar ,içe doğru yürüyüş arı, duru bir dili ancak şiirle taçlanır.’’ SEÇKİN BİR KİMSE DEĞİLİM,BAĞIŞLANMAMI DİLERİM ‘’ dediği  Sultan şiirinde, soyadı gibi zarif cümlelerle ne güzel dile getiriyor.

Zarifoğlu, çocuklarına masal okuyan, kızlarının saçlarını ören ne güzel bir babaymış demekten insan kendini alamıyor. Bir zarif şair geçti bu dünyadan, işaret olarak bizlere şiirlerini bırakarak. Allah gani gani rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.
Cahit Zarif İlkokulundan zarif öğretmenlerin kendi yetiştirdikleri çiçekleri bize armağan olarak verdiler. Hepimiz ellerimizde çiçeklerimizle  geri döndük şiir programından. Kendi adıma aldığım çiçeği Zarifoğlu’nun kalbine koydum,kokusu eşine ve evlatlarına ulaşsın inşallah...