HİKAYEN

YÜKSEL KÖKER yukselkoker58@gmail.com

Tabii ki sanat değeri taşıyan nevi şahsına münhasır gülüşüne düşer hikayesi ancak vaktin son demleri ve sonunu anlatır, zaten başını merak etmez insan. Sen diyebilirsin deniz kıyısı ve ben diyebilirim ruhun gece yarısı koyu lacivert. Hikayenin biteceği yok ve bitti demeden biteceği de!

Burası dünya ne olduğunu bilmiyoruz ve dahi ne sorusunun nedenlerini de! Bizi leylekler getirdi masalına inanacak kadar olup bitenler masum olsaydı değil mi? Öyle olmadı ve buraya kadar tamam bundan sonra yolu tek başına yürüyeceksin dediler. Bir başınalık. Evet, tam da öyle! İyi de benim yanımda ne işin var? Olsun istediğin kadar yakın ol ve nefesini ensemde hissetsem dahi herkes kendi yolunda gidiyor ve yolunda gitmeyen her ne varsa kendi yolunda!

Yolların kesişmesi nedir sevgili yazarım? Nasıl desem de nasıl anlasan, sadece çıkarların örtüșmesi veya ihtiyaçtan ortaya çıkanlar! Her şey ihtiyaçtan mı ortaya çıkıyor? Arz talebi karşıladığı sürece öyle! Doğaçlama buna dahil mi? Değil, çünkü ısmarlama yok ve karșılık bulup anlam kazandığında sanat oluyor! Sanat nerede? Her yerde; şiir, resim, mimari vs... İnce bir çizgi var hayatın normal akışından ayıran ve bunun farkına varabiliyorsan ayrıcalıklısın. Bütün söylediklerin hayat hikayesi ve içine ne sığdırabilirsen öyle mi? Sığanlar pek hikaye sayılmaz, asıl hayata sığmayanları sığdırmaya çalıştıkların hikaye! Peki, senin hikayen nerede başlıyor ve nerede bitiyor sevgili yazarım? Hiç başlamadı ve başlamasını bekliyorum. İyi de hayatı dolu dolu yaşıyorsun ve mânâ verecek durumdasın! Öyle olabilir lakin bir hikaye değeri taşıdığını düşünmüyorum. Daha ne yaşamalısın da hikaye değeri taşısın? Sevgili yazarım bu kaçıncı bekleyişin? Ahh desen boşuna bekleme hiçliğime, sanki her şey yeniden başlayacak! Hadi başla bir yerden! İyi de nasıl? Bilmiyorum ve sende bilmiyorsun, bilen var mı sanmıyorum.

Varlık bilincinde ne var ne yok sormaya gör sorularının karşılığı bir bilinmezlik ve dilinden anlayanın sustuğu yerler var. Șimdi nerede ne yapmalı demeden gri butların sardığı gökyüzünü ağlatır da hiç anladığın belli olmaz.