DETSELİ MEHMET CEVİZ HOCA

DETSELİ MEHMET CEVİZ HOCA

[email protected]

KAÇIRILMIŞ  HAZİNELER.

15 Temmuz 2024 - 00:00

İslam aleminin ve   Müslüman Türk milletinin ilim ve bilim alanında  İnsanlığa fevkalade hizmetleri olmuştur. Bir çok alanda buluşlar ve icatlar yaparak insanlığın faydalanacağı icatlara imza atmışlardır. Din ırk dil ve sosyal ayrım  yapmadan insanlığa hizmet etmiş olan dahi insanları bir çoğumuz bilmiyor veya bilinçli bir şekilde unutturulmuş.Felsefe alanında, tarih alanında sosyoloji alanında, psikolojik alanında İnsanlığa ışık tutmuş; İbn Rüşt, El-Kindi, İbn Tufeyl, Farabi, İbn Sina,İbn Arabi, Sadrettin Konevî,Mevlana, gibi birçok Müslüman  bilim insanları, uğraş verdiği her bilim dalını zirveye ulaştırmışlardır.

İslamı,Müslümanları ve Türk milletini küçük görme çabasında olanlar ve bir de batı medeniyetine karşı eziklik hisseden zavallılar ecdadınıza dönüp bir bakın.Onlarla gurur duyun ki geleceğe sağlam adımlarla ilerleyin. Tabi lafımız bunları görme niyetinde olanlar için bir tavsiyemizdir. Görmek istemeyenler gözlerine perde indiği için görmelerini beklemek beyhudedir. Dünya'ya yüzyıllarca hüküm sürmüş İslam dünyası ve Türk milleti  birçok medeniyetin aydınlanmasına ışık tutmuşlardır. Avrupa ve dünyada yüz yıllarca üniversitelerde bu insanların kitapları okutulmuştur. Bu bilim adamlarının ayağının tozu dahi olamayanlar, maalesef bu dahileri beğenmemekte ve ahkam kesmeye devam etmektedirler. Her yükselişin bir de çöküşü olur. Yüz yıllarca  bir medeniyet çökmüş, ancak yine özellikle Türklerin sancaktarlığı ile  başka bir metod kullanarak yine  İslâm medeniyetini devam ettirmişlerdir.

 Medeniyet kurduğunu zanneden batı, köhneleşmiş, insanlıktan uzak, zalim metodları elbette bir gün bitecektir. Bilim ve teknolojik olarak batı, Kur’anı detaylı inceleyerek ve ecdadımız olan bu bilim adamlarının icatlarını emek hırsızlığı yaparak elde ettiklerini bilmek gerekiyor. Bir çok icad ve bilimin kökünde bu şahsiyetlerin büyük katkılarının olduğunu  söz konusu bile etmezler. Türk milleti ve İslam dünyası olarak bu güzide insanları örnek almak ve çalışmalarını devam ettirmek gerekir. Maalesef normal hayatımızda yaşamamız gereken Türk ve İslam kültürü yozlaştırılmış, içi boşaltılmış ve ruhi ve manevi duygular, kapıtalizmin  egoist butonuna bağlanmış bir aparat haline getirilmiştir.

Fikirler bozulmuş, Kur’an ve peygamber düşmanları, maddi ve manevi yönden insanları pompalayarak hala Müslümanların kafa karışıklıklarına sürüklemeye devam ettirmektedirler. Ufku dar olan günlük çıkarlarını düşünen zavallı beyinli İnsanlarda bu sapkın insanlara kanamaya devam etmektedirler. Ancak şunu bilmeliyiz ki yine inananlar kazanacak ve Allah nurunu tamamlayacaktır.

     Değerli okur kardeşlerim! Şimdi insanlığa yaptıkları icatlar ve buluşlar  ile insanlığa hizmet etmiş  övünç kaynağımız olan bilim adamlarından birkaç tanesini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Akşemseddin: Pasteur ’dan 400 Sene Önce mikrobu bulmuştur.
Ali Kuşçu: Büyük Astronomi Bilgini. İlk Defa Ayın Şekillerini Anlatan Kitabı Yazmıştır.
Ebul-Vefa:Trigonometri’de tan jant,kotanjant,sekant,kosekant’ı bulan  kişidir.
Biruni: İlk defa dünyanın döndüğünü ispat etmiştir.
Ebu Kamil Şü’ca: Avrupa’ya matematiği öğretmiştir.
Ebu Ma’şer: Med-Cezir (Gel-Git) olayını ilk  bulandır.
Battani: Dünyanın en büyük kaşifidir. Trigonometrinin kaşifidir.
Cabir Bin Hayyan: Atom bombası fikrinin babası ve kimya biliminin hatasıdır.
Cezeri: 8 asır önce otomatik sistemin kurucusu ve bilgisayarın babasıdır.
Kemalüddin Demiri:Avrupalılardan 400 sene önce zooloji ansiklopedisini yazmıştır.
Farabi: Ses olayını ilk defa fiziki yönden açıklamıştır. Sesin fiziki izahını ilk defa o yapmıştır.müziğin kurucusu dur.
Gıyasüddin Cemşid: Matematikte ondalık kesir sistemini ilk o bulmuştur.
İbn Cessar: Cüzzamın sebebini ve tedavisini 900 sene önce açıklamıştır.
İbn Hatip: Vebanın bulaşıcı bir hastalık olduğunu ilmi yoldan açıklamıştır.
İbn Firnas: Wright kardeşlerden bin sene önce ilk uçağı yapıp uçmayı gerçekleştirmiştir.
İbn Karaka: 900 sene önce harika bir torna tezgahı yapmıştır.
İbni Türk: Cebirin temelini atan bilginlerdendir.
İdrisi: Yedi asır önce bugünkü ne çok benzeyen dünya haritası çizmiştir.
İbni Sina: Eserleri Avrupa üniversitesinde 600 sene ders kitabı olarak okutulmuştur. Tıbbın babasıdır. Avrupa’da adı Avıcenna olarak bilinir.
Kadızade Rumi: yaşadığı asrın en büyük matematik ve astronomi bilginidir. Fizik kurallarını astronomiye uyarlamıştır.
Kambur Vesim: Verem mikrobunu R. Koch’tan 150 sene önce keşfetmiştir.
İbnünnefis: Avrupalılardan üç asır önce küçük kan dolaşımını keşfetmiştir.
Piri Reis: 400 sene önce bugünküne en yakın Dünya haritasını çizmiştir.

   Araştırıldığı zaman daha bir çok Müslüman bilim insanıyla karşılaşmak hiçte zor değildir.

  Gönlü güzel insan her yeri güzelleştirir. Yaşadığı yere göre değil, taşıdığı yüreğe fikre ve inancına göre yaşar… Selam ve Dua ile. Kalın…
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum