DEVRİŞ AHMET ŞAHİN

DEVRİŞ AHMET ŞAHİN

NALINA- MIHINA
[email protected]

NEYİN KAFASINI YAŞIYORSUN SEN ?

29 Eylül 2024 - 22:10

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada gezinirken tesadüfen bir  türkü denk geldi önüme.Birazcık dinleyince aklıma 2 yıldır Akşehir’de devam eden bir olay geldi nedense …

Ankara havaları seslendiren popüler bir sanatçı diyordu ki ;

Sen kendini ağa, paşa mı sandın?
Neyin kafasını yaşıyorsun sen?


Evet konumuza gelecek olursak ;

Diyarbakır Sur İlçesinde Kayyum Belediye Başkanı olarak görev yapan Akşehir Kaymakamı Dr. Mehmet Özel o dönem bölücü örgüt mensuplarının hedefi olmuş ve tehdit edilmişti.

Şimdi ise Akşehir’de hangi kişi ve çıkar gruplarının  hedefinde?

Şehrimizde şehit ve gaziler adına faaliyet gösteren bir dernek başkanı ve bu ünvanı kullanarak uzun süredir iktidar partisinin ilçe teşkilatında  görev yapan zat, 2 yıldır şehrin kaymakamı ile kıyasıya bir şekilde mücadele ediyor ve her gittiği yerde Kaymakamı Akşehir’den göndereceğim diyor ve iddialar bununla da kalmıyor.

Şehit ve Gazi Ailelerinin adını kullanarak "size iş bulacağım, size vakıftan para çıkartacağım vb." vaadler ile imza toplayarak Kaymakam hakkında şikayet dilekçesi yazdığı ve bazı imzaların sahte olduğu iddialarından tutun da  Siyasi Nüfuzu kullanarak bazı devlet memurlarının tayinlerini yaptırdığını iddia etmesi,Remi Törenlerde ön sıralarda yer ayrılmasına rağmen bilerek arka taraflara oturarak basın mensuplarına sanki kendileri ile ilgilenilmediği algısı yaratmak için haber yaptırmaya çalıştığı konusuna kadar.

Şehit ve Gazi Ailelerine "Sel gider kum kalır, Kaymakam Sel, Ben ise Kumum" diyerek kendisine biat ettirdiği, kaymakam gittikten sonrada kendilerinin işlerini yapacağını söyleyerek muhtaç aileleri kendisine bağımlı hale getirdiği iddiaları kamuoyunda sıkça konuşulan konular arasında.

Şehrin kaymakamını kötülemek için şehit ve gazi ailelerini yönlendirerek farklı taleplerde bulundurduğu, taleplerin yerine getirilmediğinde de bunu aileleri kışkırtmak için kullandığı iddiaları ile Resmi Tören ve Protokol Yemeklerine ailelerin katılmaması için baskı ve tehditlerde bulunduğu, sosyal medyadan 15 Temmuz Anma Programlarına ve Gaziler Günü Program ve Toplu Yemek ve Organizasyonlara katılmamaları konusunda mesajlar attığı, Vali  ve Kaymakamın Programlarına şehit ve gazi ailelerinin katılmamaları konusunda telkinlerde bulunduğuna dair bir çok iddia var…

Dernekler Kanununun 28. Maddesinde Dernek adlarında; Türk, Türkiye, Milli, Cumhuriyet, Atatürk, Mustafa Kemal, Şehit, Gazi kelimeleri ile bunların baş ve sonlarına getirilen eklerle oluşturulan kelimeler İçişleri Bakanlığının izni ile kullanılabilir ibareleri olmasına  ve 2847 sayılı kanunun 6.maddesinde de bu tür isimlerle dernek kurulması yasaklanmasına rağmen, idarecilerin şehit ve gazi ailelerine yönelik hassasiyet nedeniyle kurulan bu derneğin başkanı acaba şehit aileleri ve gazileri neden ilçenin mülki amirine yani devlete karşı kışkırtıyor olabilir veyahut her şeye rağmen dernekler kanununun 28.maddesi ve 2847  sayılı kanunun 6.maddesi yetkililer tarafından neden uygulanmaz o da ayrı bir konu …

Şehrimizde 72 hane Gazi ve yakını ailesi ile 35 hane şehit ailesi ikamet etmesine rağmen peki iki yıldır şehrimizde yaşanan bu tip trajikomik olaylara neden birileri  dur demez ? Yoksa  malum kişinin iktidar partisindeki otoritesinden mi korkuluyor ?

İstasyon Haber Gazetesi olarak her zaman olduğu gibi gerçekleri nesnel bir biçimde, çarpıtmadan, sansürlemeden kamuoyu ile paylaşıyoruz.Şimdi söz yetkililerde ! Şimdi söz duyarlı kamuoyunda diyor ve sözümüzü yine o meşhur türküyle noktalıyoruz

Nasıl da haddini aşıyorsun sen,Bütün Akşehir’i senin mi sandın ?
Sen kendini ağa, paşa mı sandın ? Neyin kafasını yaşıyorsun sen ?
 

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • DEVRİŞ AHMET ŞAHİN
    2 hafta önce
    İçişleri Bakanlığından izin aldığınıza dair yazıyı paylaşırsanız teksip yayınlarım. 2004 yılında yayınlanan ve yürürlükte olan yasa ve yönetmeliğe göre hiç kimse daha önceden izin almadan 7 kişi bir araya geldiğinde dernek kurabilir. Dernek kurmak izne bağlı değil bildirime bagldir. Bahse konu İçişleri Bakanlığından Dernekler Kanunu 28. maddesine göre şehit ve gazi ismini kullanmak için aldınız izin yazısını bizimle paylaşırsanız seve seve teksip yazısı da yayınlarım. Sonuç da herkesin söz hakkına ve savunma hakkına saygımız vardır. Yargıya başvurma hakkı da her Türk Vatandaşının hakkıdır. Elimizde bulunan delilleri de bizde yargı makamlarına seve seve sunarız.
  • oktay
    2 hafta önce
    .Sayın Derviş bu yapmış olduğunuz haber değeri olmayacak kadar basit bir yazıyı kaleme almışsınız fakat sizin de belirttiğiniz kanunda belirtildiği gibi Dernek Adları (Dernekler Kanunu Madde 28) bu tür kelimeler İçişleri Bakanlığının izni ile kullanılabilir. Bu Dernek Kuruluşu için Orman Bakanlığından izin Alınmadı ,Akşehir Şehit ve Gazi Aileleri Derneği İçişleri Bakanlığı izniyle kurulmuş bir sivil toplum kuruluşudur bu yazınız fitne yapmaktan ve Malum kişilere yaranma çapasından başka bir amaç gütmemektedir. Yıllardır Faaliyet Gösteren Her daim Bölgedeki Şehit ve Gazi Ailelerine hizmet etmek başka bir amacı olmayan Resmi İzinleri olan İçişleri Bakanlığımızca Onaylı bir derneği Karalamaya çalışmanızı esefle kınar ve bu konudaki yazınızla ilgili bir tenzip yayınlamanızı tavsiye ederim.Aksi Takdirde Tamamen Şehit Aileleri ve Gailerimizden OLuşan derneğimiz ve üyelerimizi zan altında bırakarak rencide ettiğiniz için yasal hakkımızı kullanacağımızı belirtirim.