SEVİL KÖSE

SEVİL KÖSE

ZEYTİN KELİMELER
[email protected]

3. Yılımızda Sesimizi değil sözümüzü yükseltiyoruz…..

23 Ağustos 2024 - 18:51

21 Ağustos 2021 yılında başladığımız İSTASYON HABER GAZETESİ yolculuğumuzda sesimizi değil sözümüzü yükselterek 3. Yılımıza girdik.

Gazeteci; milliyet, ırk, cinsiyet, cinsel kimlik, cinsel yönelim, dil, din, mezhep, inanç, inançsızlık, sınıf, dünya görüşü ayrımcılığı yapmadan tüm uluslar, halklar ve bireylerin haklarını tanır, saygı gösterir.

Doğruya doğru, eğriye eğri diyoruz, gücümüzü doğru haber yapmaktan alıyoruz. Bir gazetecinin doğru bilgi kaynağından aldığı haberlere kendi fikrini beyan etme hakkı vardır, okuyucu bu duruma katılır ve ya katılmaz, bu ancak okuyucuyu bağlar. Bizler her daim doğru haberi kaynağından bulup yazmakla mükellefiz.

Görsel ve yazılı basın ciddiyet gerektirir. Halkın haber alma özgürlüğünü hakkı ile temsil eder. Sağlık haberleri, kültür haberleri, kaza haberleri, yol yapımı , elektirik kesintisi, su kesintisi, siyasi haberleri gibi bir çok haberi vermek basının en asli görevidir.
 
Yerel  bölgesel basın, yaygın ulusal basın ve uluslararası basın ayrımı yapılmaktadır.

Her ne kadar yerel basın, ulusal basın, uluslararası basın diye üçe ayrılsa da merdivenin ilk basamakları yerel basındır. Göğe doğru bir merdiven düşünürsek eğer, tırmanışın ilk basamağı yerel basından başlamak zorundayız.

Akşehir, güzel bir ilçemiz  her şeyin en güzelini hak ediyor
3. yılımıza girdiğimiz bu günlerde İmtiyaz sahibi sayın Derviş Ahmet ŞAHİN  ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Özellikle siz okurlarımızın her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bizler sesimizi değil, sözümüzü yükseltiyoruz.

''Genç gazeteci arkadaşlarıma! Bu meslek yorucu bir meslektir. Ama, insan büyük bir zevkle çalışır. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma'' Sedat Simavi

YORUMLAR

  • 0 Yorum