Bilmeyenler ne bilsin bizi
Bilenlere selam olsun…Yunus Emre
Bizi bilenlerden sayın Karaman‘lı şair İbrahim Şaşma ,Selçukya Kültür Sanat Derneği şairlerini Filistin’e destek amaçlı şiir okumak için Karaman ‘a davet etti. bizler Başkanımız Fatma Şeref Polat önderliğinde şiirlerimizi okumak üzere yola düştük.
Şairlerimiz Tayyar Yıldırım, Hasan Ukdem, Bayram Sarıtaş, Saliha Değirmenci Yavaş, Mustafa Remzi Samancı, Kazım Öztürk, Murat Bekir Alpars, Nesrin Erkan Sabuncu,Leyla Çeşmeci, Şerife Bozoğlan, Fatih Demir, Yakup Çak, Cengiz Çelik,Bayram Sarıtaş, Mustafa Arıcıoğlu, ,Şükran Pınarcan, Mustafa Karaçelebi Fotoğrafçılarımız Adnan Arı, Naci İdil ve ben Sevil Köse
Siyah gözlüklü
Gıcır takım elbiseli adamlar
Bir araya gelip böğürdüler
‘’Dünya Barışı’’
Rolleri buydu
Oynadılar öldürdüler
Vurdular öldürdüler çocukları……Sevil Köse
21.yüzyılda İsrail’in Filistin’e uyguladığı bu zulüm tüm dünyanın gözü önünde gerçekleşiyor. Biz şairler olarak tepki koymak zorundayız. Her birimiz ayrı ayrı şiirleriyle İsrail ve Amerika’ya seslendik. Bedenen onların yanında olamasak da,ruhen ve duygusal anlamda yanlarında olduğumuzu, acılarını paylaştıklarımızı söyledik.
Karaman’ da bize tarif edilen şiir okuma salonuna ilk girdiğimizde şair İbrahim Şaşma ve Karaman şairlerimizden Fatih Avcı karşıladı bizim. Salona geçtik, nereye oturalım diye bakınırken ,Gazeteci Yazar ,imtiyaz sahibi sayın Hasan Özünal bey gülen yüzüyle nezaketle hoş geldiniz dedi. Hasan Özünal bey Konya Kitap Günlerinden tanıyordum,daha ilk dakikada tanıdık bir yüzle karşılaşmak beni çok mutlu etti.
Konya’lı ve Karaman’lı şairlerimiz Filistin’e ses olduk. Şiirlerin kaynaştırıcı, birleştirici bir ruhu vardı. Bizler Karaman da hiç misafir gibi hissetmedik. Ev sahibi olarak şairlerimiz İbrahim Şaşma Fatih Avcı, Emine Bambul, Ali Algın, Öcal Uzunay, Filiz Sertan Kızıl, Haydar Dokuz, Nazan Çelikmıh Küçük , Osman Nuri ve ve öğrenci şairlerimiz sağ olsunlar var olsunlar.
Karaman’lı şehidimiz Oğuzhan Küçük’ün babası Aladdin Küçük "Bizi ayakta tutan şey dinimize ve vatanımıza olan inancımızdır’’ diyerek Bir Oğuzhan gider, bin Oğuzhan gelir, Oğlum gider, torunum gelir diyerek, şehitlik mertebesinin ne kadar yukarda olduğuna vurgu yaptı.
Gazeteci Yazar Hasan Özünal bey programda okunan şiirlerin bir araya toplamak adına bir kitap oluşturulma fikri sunuldu, çalışmalara başlama kararı alındı,inşallah kitaplaşır diyerek çaylarımızı içtik.
Sonrası Karaman çay bahçesinde sohbetler demini aldı, tekrar Konya ya dönmek için araçlarımıza bindik. Emeği geçen Karaman’lı şairlerimize, yazarlarımıza, Selçukya Sanat şairlerine, emeği geçen fotoğrafçılarımıza ve Selçukya sanat başkanımıza çok teşekkür ediyorum.
Dostlarım
Başkaldırmıyorsa, neye yarar şiir?
Azgınları ve azgınlıkları yıkmıyorsa, neye yarar şiir?
Zamanı ve mekânı
Sarsmıyorsa, neye yarar şiir?
Satrapların başındaki tacı
Yere çalmıyorsa, neye yarar şiir
Nizar KABBANI….
YORUMLAR